Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg sliter mye med angst å depresjon jeg har ikke følt meg så bra i det siste

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter mye med angst å depresjon jeg har ikke følt meg så bra i det siste vet ikke om jeg er syk eller om det bare er symtomer på angst å depresjon jeg for ofte følelsen av å måtte spy eller klump i halsen som gjør at jeg føler jeg må kaste opp er tørr i munnen ofte jeg orker å gå å sånt er ikke kvalm har hodepine vondt der i nakken er og svimmel av å til kan man få sånn klump i halsen av angst å depresjon er og mye tett i nasen å det har vært ofte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 20 år!

Takk for spørsmålet ditt.

Du forteller at du sliter med angst og depresjon og lurer på om enkelte av symptomene du kjenner på kan være tegn på dette.

Jeg tenker at flere av symptomene du forteller ofte kan forbindes med angst i alle fall. Mange opplever at de blir uvel og føler seg kvalme når de blir engstelige. Du har kanskje hatt den samme opplevelsen når du for eksempel har gruet deg veldig mye til noe. Dette kan være en eksamen, presentasjon, jobbintervju eller noe helt annet. Mange vil også kunne kjenne en klump i halsen dersom man er lei seg eller føler at noe er "galt". Vondt i nakken og hodet kan også være et tegn på at man stresser og kommer ofte i perioder der man anspenner seg og for eksempel har mye å tenke på og dermed strammer musklene på en annen måte enn vanlig.

Ettersom du selv sier at du sliter med angst og depresjon tenker jeg da at det blir viktig at du får snakket med noen om dette. Det er alltid anbefalt å snakke med noen om hvordan man har det slik at man ikke blir sittende alene med de vonde tankene og følelsene! Enten kan du ta kontakt med helsesøster på skolen din dersom du går på skole, du kan kontakte helsestasjon for ungdom (les mer her) eller du kan ta kontakt med fastlegen din. 

Husk at vonde perioder går over og at du ikke skal ha det slik alltid. 

Ønsker deg lykke til og legger ved noen artikler som kanskje vil være nyttige for deg. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser