Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt utrolig lyst å begynne på dans og motocross i ca. 11 år

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt utrolig lyst å begynne på dans og motocross i ca. 11 år nå... men jeg har aldri fått lov, fordi pappa mener at det ikke er noe fremtid i det... har tenkt mye på det i de siste årene, og føler meg på en måte deprimert pga det... snakker med BUP, men har ikke fortalt akkurat dette til dem, for jeg hater egentlig å snakke om problemene mine... har ennå utrolig lyst å begynne på dette, men faren min er ennå helt bestemt på at jeg ikke kan begynne på det... helt ærlig så skjønner jeg ikke helt hvorfor han enda ikke lar meg begynne på det ettersom at jeg ikke har sluttet å mase om det... har også i det siste tenkt litt på hva som er meningen med livet når jeg ikke kan være interessert i det jeg faktisk er interessert i, og har noen ganger tenkt at det hadde hvert mye enklere å bare dø... altså han er imot nesten alt jeg liker, men det er dette som irriterer meg mest, også føler jeg at det uansett er for sent å begynne på noe nytt som 16 åring... hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16,

Takk for at du skriver inn til oss. 

Du skriver at du har hatt lyst til å begynne på motorcross og dansing i elleve år nå, men at faren din ikke ønsker at du skal begynne på dette fordi han ikke tror det er noe fremtid i disse aktivitetene. Du lurer også på om det kan være for sent for deg å begynne med motorcross og dans nå som du er 16 år. Det vil jeg gi deg tilbakemelding på med en gang. Det er aldri for sent å begynne med nye hobbier. Nye fritidsaktiviteter kan gi mye glede i alle livets faser. 

Du kjenner så sterkt på lysten til å begynne på dans og motorcross, og forstår ikke helt hvorfor faren din ikke lar deg starte. Du tenker at det at du ikke får lov til å utforske interessene dine gjør deg deprimert. Du går til BUP, men har ikke tatt dette opp enda.

Jeg vil råde deg på det sterkeste å snakke med behandleren din om dette. Behandleren din jobber for at du skal få det bedre, og det kan han eller hun kun gjøre dersom hun eller han vet hva som plager deg mest. Dere kan sammen finne en måte å undersøke mulighetene for at du kan begynne på dans eller motorcross. Kanskje det også kan være en god ide å snakke med behandleren din om hvilket forhold du og faren din har, kanskje dere kan få hjelp til å snakke bedre sammen? 

Avslutningsvis legger jeg ved noen artikler jeg tror du kan ha nyte av å lese. Jeg håper du velger å snakke med behandleren din om dette. Jeg ønsker deg lykke til, ta godt vare på deg selv. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser