Hopp til hovedinnholdet

Er redd for å savne depresjonen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 12 år å sliter med depresjon,men i det siste har depresjon beggynt å bli bedre, noe som mange med depresjon ønsker skal skje med dem og dere tenker sikkert at det er bra. Men jeg har angst over å miste depresjonen min,før så følte jeg meg alene men samtidig så var jeg aldri alene,jeg hadde depresjonen min og det var en deilig følelse på en måte.men nå er jeg helt alene,depresjonen har liksom gått fra meg. Jeg bryr meg ikke om hvordan jeg ser ut,jeg greier å være med folk i friminuttet men jeg gjør alt for å få depresjonen tilbake. Jeg spiser mye(for å føle meg tykk) låser meg inne på doen i friminuttet (om ikke noen vil være med meg da) og jeg er sur på folk med vilje, og nå tenker jeg på å spise masse for å gå opp i vekt og så spise mindre,fordi jeg har hatt en spiseforstyrrelse og det var da depresjonen min var værst.og jeg tror at jeg er den enest som er glad i depresjonen min,har dere noen råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mange som har det akkurat som deg -  de er redd for å bli frisk fordi de er redd for hvordan livet blir uten depresjonen. For mange blir jo depresjonen det man er vant til, og man blir redd for hvordan livet blir uten det man kjenner til. Man er redd for at det blir stilt krav til en, at andre skal behandle en annerledes og at man ikke skal mestre livet.

Det jeg kan si deg er at jeg er helt sikker på at du vil få til livet uten depresjonen! Du må bare selv få tro på det. Det vil ikke hjelpe deg å forsøke å "holde deg syk". Tvert i mot! Det vil kun gjøre situasjonen verre for deg. Det jeg anbefaler deg å gjøre er å snakke med noen om din redsel for å bli "frisk". Snakk med din behandler (dersom du har en) og/eller snakke med helsesøster på skolen der du går. Disse vil kunne hjelpe deg til å få tro på at du klarer livet og de utfordringene du vil møte.

Du er ikke alene om å ha det slik! Men det finnes hjelp mot det du er redd for. Snakk med din behandler og/eller med helsesøster på skolen der du går. Vis gjerne den/de du snakker med de du har skrevet her til oss i UNG.no.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser