Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt endringer i humøret en god stund og jeg orker ikke mer av det

Annet 17 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig endringer i humøret. En uke er jeg på topp, hvor jeg er svært sosial og føler meg bra, mens neste uke så er jeg så langt nede at jeg ikke er langt unna å ta selvmord. Jeg vet ikke hva som kan hjelpe meg. Det er kjipt fordi det har vært sånn i en god stund og jeg orker ikke mer av det. Takk for hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss her i ung.no.

Du skriver at du har store endringer i humøret; du føler deg på topp og så på bunn.

Det høres strevsomt ut. Jeg forstår godt at du ikke vil ha det slik og nå ber om hjelp.

Jeg vil råde deg til å oppsøke helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom og be om støttesamtaler. Der kan dere finne mer ut av hva som plager deg og sammen kan dere forsøke ut flere hjelpemetoder for at det skal bli mer stabilt for deg fremover. Helsesøster/Helsestasjon vil også vurdere om du er i behov av en utredning og behandling hos eks. BUP og kan vise deg hvordan du blir henvist dit.

Du kan også ringe til Alarmtelefon for barn og unge eller bruke chattetjenesten www.korspaahalsen.no når du får det vanskelig og føler deg langt nede. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Jeg har lagt ved flere artikler, som jeg synes du skal ta en titt på. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser