Hopp til hovedinnholdet

Hva er den minst smertefrie måten å ta selvmord på?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vil bare vite hva den minst smertefrie måten å ta selvmord på er?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13

Du spør om hvordan man kan ta livet sitt på en mest mulig smertefull måte. Jeg gå ut fra at du har skrevet litt feil og mener minst smertefulle måte. Det at du tenker på hvordan en kan avslutte sitt eget liv må bety at du har det svært vondt og vanskelig. 

Mitt svar vil kanskje ikke være det du hadde tenkt deg for jeg kan ikke svare deg på hvordan en skal ta sitt eget liv. Det ville ikke være riktig av meg fordi jeg vet at du kan få det mye bedre, men du trenger en voksenperson til å hjelpe deg. 

Du synes kanskje det er rart at jeg mener du kan få det bedre siden jeg ikke vet hva du strever med. Men enten du er mye lei deg, er urolig og redd, om noen er slemme med deg eller om du er ensom og ikke har venner, så kan en få det bedre. 

Jeg synes du så fort som mulig skal ta kontakt med en voksen. Hvis du har tillit til foreldrene dine så snakk med dem om hvordan du har det. Vis dem gjerne spørsmålet ditt og svaret mitt. Hvis du ikke kan snakke med foreldrene dine så ta kontakt med læreren din eller helsesøster på skolen. Du kan også gå til helsestasjonen for ungdom. Fortell åpent om hvordan du har det, selv om det er vanskelig. Da vil du få hjelp slik at du vil få det bedre. Og når du har fått det bedre så vil du ikke lenger være så opptatt av selvmordstanker. 

 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser