Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke bra nok

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg ikke bra nok. Det er så mye jeg vill gjøre, men jeg har ikke tid til alt. Vet ikke hvordan jeg skal klare å føle meg bra nok. Jeg angrer på noen veier jeg har gått i livet men føler det er meninsløst å gå tilbake når jeg har komt så langt. Jeg trives med det jeg gjør men føler ikke jeg er bra nok. Hvordan kan eg føle meg bra nok uten å ødlegge meg selv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 18 år!

Det er leit at du ikke føler deg bra nok. Hva er det som gjør at du ikke føler deg bra nok? Hvem måler du deg med? 

Du skriver at det er noen ting du angrer på i livet. Jeg synes du skal prøve å se forbi de tingene du har gjort og se fremover. De tingene vi har sagt og gjort kan vi ikke endre på og da er det liten vits i å gruble mer på det. 

Ungdom i dag blir utsatt for mye press fra mange kanter. For mange betyr det at de kjenner på mye stress og det kan igjen gi følelsen av at man ikke mestrer alt og dermed ikke er bra nok. 

Du skriver at det er så mye du vil gjøre, men at du ikke har tid til det. Er det slik at alt det du driver med er noe du må gjøre? Er det ting du vil fortsette med? Kanskje du kan sette deg ned og finne ut om det er noe i livet ditt du kan ta bort eller slutte med? Hvis det er det så kan du få plass til det du egentlig vil gjøre. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om at du ikke kjenner deg bra nok. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Ved å sette ord på det du føler om deg selv så kan du få hjelp til å få bedre selvtillit. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser