Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt blodprøver og lurer på om jeg er syk

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg var hos legen og tok blodprøver sammen med mamma. jeg fikk ikke beskjed om hvorfor jeg skulle ta blodprøver men jeg såg på noen lapper som legen festa på prøvene der det sto deprisjon, diabetes 1, diabetes 2, spiseforstyrrelse husker ikke resten men jeg vet ikke hvorfor. jeg googla symptonene på desse og jeg kunne skjennne meg igjen med dårlig konsentrasjon Veldig rastløs Lav selvfølelse og grunnløs skyldfølelse Lite energi Manglende matlyst økt tørste vekttap synsforstyrrelser kald på hender og føtter problemer med å gå på do og at du føler deg svak. kan det vere noe av dette? (vet ikke om jeg tok dette på rett katogori:p)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Jeg forstår godt at du lurer på hvorfor du har tatt masse blodprøver. 

Når legen velger å ta så mange forskjellige blodprøver handler det ofte om at legen vil se grundig gjennom hvordan kroppen din har det. Kanskje er legen veldig i tvil om hva som feiler deg og trenger å undersøke mange ting i blodet ditt. 

Du ramser opp mange ting som du kjenner i kroppen din. Når jeg leser det så tenker jeg at legen gjorde rett i å ta mange blodprøver for å prøve og hjelpe deg. 

Jeg kan ikke svare deg noe mer på hva som kan være grunnen til at legen tok alle disse prøvene. Men dersom legen finner noe på blodprøvene vil du få beskjed. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse