Hopp til hovedinnholdet

Vil ikke overnatte

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hun ene bestevenninna mi har snart bursdag og vil at jeg og to av hennes andre bestevenner (som jeg nesten ikke kjenner) skal overnatte hos henne etter at hun har feiret bursdagen sin. Men jeg klarer ikke overnattinger og ender alltid opp med å gråte meg i søvn fordi jeg ikke vil være der. Jeg har sagt til venninna mi at jeg ikke klarer det, men hun vil absolutt at jeg skal være der. Jeg er redd hun skal bli sur på meg hvis jeg ikke blir med. Hva bør jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

At du ikke ønsker å overnatte hos bestevenninnen din er helt greit og det er ikke noe problem. Du skal ikke tvinges til å gjøre noe du ikke har lyst til å gjøre.

Kanskje du kan være tilstede under selve feiringen men så kan du dra når det nærmer seg leggetid. Da har du vært med og du må ikke overnatte. Dessuten har bestevenninnen din to andre venner der så at du ikke er der gjør ingenting fordi hun har flere enn deg å være med, og det kan du også si til henne om hun fremdeles pusher deg. 

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser