Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 13 som sliter sikkelig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 som sliter sikkelig. Jeg vet virkelig ikke hva som foregår men ser syner, og det har jeg sett hele livet mitt, men denne gangen er det annerledes og jeg hører den stemmen i hodet mitt som snakker til meg og jeg føler at jeg kommer til å få et sammenbrudd snart. Hva skal jeg gjøre? Jeg har snakket med helsesøstre og legen min. Det er så my mer, jeg sliter med dårlig selvbildet og driver å sulter med selv og kaster opp. Jeg har vært ganske deprimert å fortapt. Jeg har mistet interessen for tingene jeg brukte å like og fått dårligere matlyst. Jeg starte skulke skolen fordi jeg ikke klarer å gå inn i klasserommet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 13 år. 

Takk for spørsmålet ditt. Så bra at du tar kontakt med oss i ung.no når du har det slik som du har det nå.

Du forteller at du hører en stemme i hodet ditt som snakker til deg og du føler du holder på å få et sammenbrudd. Du forteller også at du har dårlig selvbilde og sulter deg selv ved å kaste opp. Det høres ut som du kanskje trenger litt mer hjelp enn det du har fått til nå for å få det bedre fra disse problemene.

Du sier at du har snakket med legen din og helsesøster. Det er godt å høre at du klarer å fortelle til noen rundt deg at du har det vanskelig. Men har du klart å fortalt alt om hvordan du har det til noen av dem? Dersom du synes det er vanskelig å sette ord på kan du vise dette spørsmålet og svaret til dem dersom du vil det. Det er viktig at de vet akkurat hvordan du har det for å kunne hjelpe deg best mulig. Ikke gi opp tanken om at det er mulig å få hjelp!

Det skal ikke være sånn at du må ha disse problemene og det finnes hjelp å få. Kanskje kan du drøfte med legen eller helsesøster om du kanskje skulle fått henvisning til BUP slik at du fikk litt mer hjelp over tid. Dette kan ikke jeg være med å bestemme når jeg ikke har møtt deg, men jeg tror det er lurt at du diskuterer det med legen eller helsesøster.

Det kommer til å bli bedre. Jeg ønsker deg alt godt. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser