Hopp til hovedinnholdet

Tenker mye på døden. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenke på det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har i det siste tenkt om hvordan det er å være dø eller hvordan døden er, jeg er ikke akkurat redd for å dø men jeg vil ikke forlate denne verden og de jeg elsker. Jeg vil ikke ha mer tanker om dette fordi jeg blir så ukonsentrert. Hva kan jeg gjøre for å slutte å tenke på det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å tenke på døden i perioder er ikke uvanlig. Samtidig kan det være tungt å tenke på døden mye. 


Vi blir ofte redd for ting vi ikke vet noe om, og slik er det med døden. Du spør om tips til hvordan du kan tenke annerledes. Jeg vil anbefale deg å prate med noen om tankene dine, men du kan også prøve psykologisk førstehjelp. Det er et redskap du kan bruke for å få bedre styring på tankene dine. Da kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde. Les mer om det i artikkelen under.

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine om tankene som plager deg. Ofte blir ting verre når man holder det for seg selv. Hvis du får snakket om det du grubler og tenker på kan det hjelpe deg til å tenke mindre på det.

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen. Da vil du kunne få hjelp til å tenke annerledes i forhold til de tankene du har om døden, og det vil gjøre at du slipper å være så ukonsentrert. 


Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser