Hopp til hovedinnholdet

Hele tiden tenker jeg forferdelige ting om meg selv, jeg hater meg selv.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil ikke egentlig leve mer. Jeg har venner, foreldre som «bryr»seg og har det fint på skolen. Men jeg vet ikke hva det er som skjer med meg. Hele tiden tenker jeg forferdelige ting om meg selv, jeg hater meg selv. Ingen bryr seg om meg, de bare sier de bryr seg. Og den eneste grunnen til at jeg har venner er fordi de prøver å være snille, men egt synes de bare jeg er irriterende og rar. Uansett hvor mye de sier de bryr seg tror jeg ikke på dem, hver gang jeg snakker bare avbryter de meg som om at jeg er uviktig og hvis jeg ikke snakker legger de ikke merke til meg selv om jeg sitter rett foran dem. Jeg er bare en høylytt, irriterende jente som ingen bryr seg om. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt mer. Jeg er udugelig og verdiløs.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg er helt sikker på at du ikke er udugelig og verdiløs!

Noen ganger så kan vi få tanker om hvordan vi er i forhold til andre. Det er egentlig en del av utviklingen og det å finne sin identitet. Men av og til så kan vi tenke tanker som er negative om oss selv og da kan vi fort tenke at andre tenker det samme om oss.

Det trenger absolutt ikke være slik!

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det og hva som gjør at du føler deg verdiløs og uten betydning i venneflokken.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror kan være nyttige for deg. Kanskje det er noe du kan kjenne deg igjen i der?

Håper du får det bedre snart!

Du er god som gull!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Det føles noen ganger som om jeg ikke vil leve mer

Jente fortviler (colourbox.com)

Mange ganger har jeg kuttet meg selv, fordi livet ikke er verdt å leve. Jeg har mange drømmer og det er mye jeg vil oppleve, men det meste av tiden, har jeg bare kjedet meg. Ingenting å gjøre på.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser