Hopp til hovedinnholdet
Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er en jente som har et ganske stort problem med min mor. Mamma har nemlig et ekstremt dårlig syn på seg selv, og må derfor ta dette utover meg. Hun kommer med kommentarer om vekt, karakterer, utseende, og venner titt og ofte, og når jeg prøver å ta tak i deg gjør hun alt hun kan for å sette en stopper for meg.

Etter mange år med dette har jeg gått lei, og prøvd å konfrontere henne med problemet. Det har gått heller dårlig, og det ender alltid med at det ikke er sant, men noe som har forgått oppi hodet mitt.

Jeg lurer rett og slett hva jeg kan gjøre for å få det bedre. Hun vil jo ikke innse hva hun har gjort, selv om det har gitt med spiseforstyrrelser, dårlig selvtillit og syn på kroppen min, og at jeg ofte plutselig blir utrolig lei meg. Det hadde vært fint med svar, for jeg føler meg ganske hjelpesløs akkurat nå. :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke greit ut! Har du prøvd å snakke med pappa om hvordan du har det? Er det noen du og moren din begge stoler på som kan hjelpe dere å snakke sammen. Det kan være godt for deg å snakke med helsesøster, lærer eller sosiallærer. De kan kanskje hjelpe deg snakke med mamma også. Helsestasjonen for ungdom har ofte psykolog i tillegg til lege og helsesøster.

Det er også mulig for deg og moren din å ta kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der kan dere få hjelp til å snakke sammen på en bedre måte. Det kan være lurt at hele familien kan trenge å bli bedre til å snakke sammen. Ønsket om at mamma skal innse hva hun har gjort med deg vil sannsynligvis ikke gå i oppfyllelse. Det kan hende at det blir for vondt for henne å ta det innover seg hva dette har gjort mot deg, men det kan hende hun forandrer seg.

Du han også muligheten til å ringe barnevernet. Du kan ringe dem anonymt for å diskutere din situasjon med dem. De kan kanskje veilede mamma og hjelpe henne få hjelp for sin egen del og også hjelpe dee får det bedre sammen.

Håper at dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Den store snustesten

Hva er en snuslomme?