Hopp til hovedinnholdet

Tenker noen ganger at det hadde vært bedre å kunne slippe å leve

Jente 20 år
 

Spørsmål

Har det ikke noe bra for tiden, og tenker noen ganger at det hadde vært bedre å kunne slippe å leve. Jeg har nådd et punkt hvor jeg føler meg helt øm, og orker ingen ting. Bryr meg ikke om noe lenger, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil så gjerne ha hjelp før det går galt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 20 år!

Det er leit at du har det så vondt nå. Du ønsker hjelp, og det er det første skrittet mot at du skal få det bedre. 

Livet går opp og ned, alle dager er ikke like gode. Men det er viktig å ta tak i det dersom du kjenner at de aller fleste dager er dårlige. 

Ved å snakke med noen om de vanskelige tankene du har, så kan du oppleve at det blir lettere. Det er flere steder du kan henvende deg for å få hjelp. 

Du kan kontakte fastlegen din. Fastlegen kan henvise deg videre til for eksempel psykolog. Du kan også kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. De som jobber der har god oversikt over hvilke tilbud som finnes i kommunen i forhold til psykisk helse. HVis du studerer kan du ta kontakt med studenthelsetjenesten som kan hjelpe deg. 

Hvis du ønsker å snakke med noen raskt, kan du ta kontakt med kirkens sos eller mental helses hjelpetelefon. Her får du snakke med mennesker som har tid til å lytte og som kan gi deg gode råd.

Ikke sitt alene med det som er vondt og vanskelig, søk hjelp slik at du kan få det bedre! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Studenthelsetjenesten kan hjelpe deg hvis du sliter

Trist jente (COLOURBOX.COM)

Det er ikke alltid man klarer å henge med, eller føler at man takler hverdagen så godt. Det kan være lurt å snakke med noen om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser