Hopp til hovedinnholdet

Kvalm

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir veldig ofte kvalm. Foreldrene mine mener det kan være noe psykisk. Men jeg blir i hvert fall kvalm ofte når andre har kasta opp tidligere og jeg på en måte blir «påvirket», hvis jeg gruer meg til ting som å fly eller bare føler meg dårlig. Det er i veldig få tilfeller at jeg faktisk kaster opp. Men jeg lurte bare på om dere hadde noen tips om hvordan jeg kan bli kvitt kvalme og hvordan jeg kanskje kan forhindre at det skjer ofte?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for spørsmål.

Du skriver at du ofte blir kvalm, og at du har snakket med foreldrene dine om dette. Du sier at de tror dette kan være noe psykisk, og det kan det godt være.

Jeg tenker at de aller fleste mennesker opplever dette fra tid til annen, men at du nok har det sånn en god del mer enn gjennomsnittet.

Det kan hjelpe å prøve å puste rolig og dypt. Hvis du er så plaget som du sier så tenker jeg at det kan være lurt om du tar en prat med helsestell på skolen din eller helsestasjon for ungdom, for å finne ut hva mer du kan gjøre for å få det bedre, og slippe å være så mye kvalm og uvel.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Redd for å fly?

Fly (colourbox.com)

Ung.no gir deg tips om en bedre flytur, og avkrefter myter om flysikkerhet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser