Hopp til hovedinnholdet

Jeg har så mange følelser og jeg er så sykt deprimert pg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er ei Jente på 14. Jeg har så mange følelser og jeg er då sykt deprimert pg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg aner ikke hva men tror det er for at jeg er redd for at fikk skal misslike meg og ikke være med meg. At jeh savner vennene mine der jeg bodde før og masse sånn... jeg er sykt lei av skolen jeg klarer ikke å følge med siden jeg har så mye annebt å tenke på. Jeg liker egentlig ikke meg selv men jeg må jo leve med det. Jeg har tenkt lenge på å ja bare forsvinne men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg føler at hvis jeg skal prate med moren min begynner jeg bare å gråte og ikke får sagdt det jeg egentlig mente. Og faren min kan jeg ikke prate med sånn. Jeg vet ikke om jeg sksl bare legge alt bak meg eller hva jeg skal. Jeg savner vennene mine i Bærum og jeg vil flytte dit men jeg vil bli her jeg bor nå også. Det er så mye som skjer og jeg orker ikke mere. Jeg har ikke ord for hva jeg egentlig vill

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss og ønsker å få hjelp!

Jeg forstår at du har det veldig vondt nå. Når du har mange følelser og kjenner deg deprimert, er det vanskelig å tenke klart. Det er helt normalt.

Du tenker at grunnen til at du har det sånn, er at du er redd for at andre ikke skal like deg og at du ikke skal ha noen å være sammen med.

Du skriver at du heller ikke liker deg selv. Jeg tenker at du trenger å få hjelp til å se den flotte jenta du egentlig er, slik at du skal klare å tro på at også andre vil like deg og vil være sammen med deg.

Hvorfor tror du at du hadde venner der du bodde før? Tror du ikke det var fordi de likte deg? Det betyr at du alltid vil kunne skape nye venneskap.

Alle mennesker er verdifulle på hver sin måte og er like mye verdt. Det er imidlertid ikke så lett å se det fine med seg selv når man er deprimert og strever med tanker og følelser.

Du er redd for at dersom du skal snakke med moren din, vil du bare gråte og ikke klare å si det du vil. Kanskje kan det være godt bare å få gråte ut sammen med moren sin og å få trøst. Det er viktig at moren din får vite hvordan du føler deg.

Du skriver at du savner vennene dine fra der du bodde før. Det er normalt å kjenne på sorg og savn når man flytter til et nytt sted. Man "mister" på en måte både huset sitt, vennene sine og alt som har vært trygt og forutsigbart.

Det er samtidig fint å høre at du også ønsker å bo der du bor. Det betyr at det er noe som er bra der også.

Slik du har det nå, er det vanskelig å finne gode løsninger alene. Du føler du bare vil forsvinne. Det er aldri noen god løsning.

Du trenger bare å få riktig og god hjelp fra voksne.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster på skolen og be henne hjelpe deg. Ikke vær redd for hva du skal si. Du kan også vise henne det du har skrevet til oss. Helsesøstre er vant til å hjelpe ungdommer som strever med tanker og følelser og hun har taushetsplikt.

Under finner du noen artikler jeg også vil anbefale deg å lese.

Håper du får god hjelp.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser