Hopp til hovedinnholdet

Min aller beste venn tok sitt eget liv og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Natt til tirsdag så tok min aller beste venn sitt eget liv og jeg er helt ødelagt. Jeg klarer ikke noe lenger jeg klarer ikke spise, sove og jeg bare takler ikke faktumet at han er borte. han var min eneste venn og den eneste jeg kunne snakke med. han ville ikke leve mere pga han ble sterkt mobbet på skolen og hadde det ikke bra hjemme. vi alle prøvde å hjelpe han så godt vi kunne men nå er det forsent. jeg vill ikke leve mer uten han!!! jeg blir sterkt mobbet på skolen og både mamma og pappa er døde <\3 han var det eneste som holdt meg oppe men nå som han er borte vill jeg bare bort. min lyst til å leve er helt borte og alt jeg vill er å dø for å få møte han og mamma og pappa!!! hva skal jeg gjøre for å klare å leve med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i  Ung.no og forteller til oss hvor vondt du har det nå etter at bestevennen din tok selvmord. Jeg forstår at dette er veldig veldig vondt for deg og at i alle de vonde følelsene du kjenner på så savner du også moren og faren din.

Det er et stort sjokk å brått miste noen man bryr seg veldig mye  om. Det er helt normalt å få reaksjoner som at man er i en boble, har uvirkelighetsfølelse og ikke klarer å spise, drikke, sove eller konsentrere seg om noe annet.

Det er viktig å  huske på at sorgen er vond og den tar tid å bearbeide. Det kan kjennes vondt og tungt ut nå men det vil ikke alltid være sånn! Sorgen vil bli bedre etter hvert!

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med noen om det du skriver til oss. Det hjelper å dele sine tanker og følelser med noen slik at man føler seg forstått og får støtte og trøst.

Har du noen du kan snakke med?

Du kan snakke med helsesøster på skolen din eller en lærer eller andre voksne du har rundt deg.

Du kan også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111 om du får vanskelig og vonde tanker.

Når du er i en krise slik som nå så tenker man ikke helt klart. Selv om du får tanker at du vil dø så trenger ikke det bety at du vil dø. Det kan være sorgen sin stemme som vekker en lengsel i deg etter de du har mistet.

Forsøk å gjør noe hyggelig for deg selv. Se en serie, hør på musikk eller gå en tur eller gjør noe annet som kan få deg til å tenke på noe annet en liten stund.Da får du hentet litt energi.

Jeg legger ved noen artikler til deg hvor du kan lese mer om dette.

Du er god som gull - håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvordan kan sorggrupper og støtteforeninger hjelpe?

Trist gutt (colourbox.com)

Få ungdom har i utgangspunktet lyst til å være med i en sorggruppe. Mange gruer seg til første møte, og er usikre på hva de skal si og redd for å begynne å gråte. Men de fleste opplever at de kan være åpne og at det gjør godt å kunne snakke om vonde opplevelser og tanker.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ungdom og sorg - en nyttig brosjyre

Forsiden på brosjyra "Ungdom og sorg".

Du er kanskje midt i ei vanskelig tid. Er en du er glad i død? Er familien din forandret fordi noen som står dere nær er alvorlig syk? Kanskje kjenner du noen som har fått livet sitt forandret av sykdom eller en ulykke?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise