Hopp til hovedinnholdet

Sliter med mobbing og har selvmordstanker. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg orker ikke livet lenger. Jeg føler at alt og alle går i mot meg. Jeg jobber drithardt på skolen, bruker masse tid på lekser, allikevel får jeg 4/5. Andre får det uten å streve. Jeg blir i tillegg mobbet og har blitt det siden 2. klasse på barneskolen. Utestengt siden da, bytta til helt ny skole på ungdomsskolen og har gjort det igjen nå på vgs, men det er det samme over alt. Hvorfor meg? Jeg har ingen venner. De jeg henger med på skolen inviterer meg ikke på ting som skjer på fritiden. Jeg vurderer å bytte skole men tenker at det likt på alle skolene. Jeg føler livet er forferdelig og har ofte selvmordstanker. Mamma og pappa vet mye av det som skjer, men jeg klarer ikke å uttrykke følelsene mine foran dem. Klarer bare å uttrykke følelsene skriftlig. Helsesøster på skolen er en mann, ønsker derfor ikke å snakke med han. Hva skal jeg gjøre? Vet det finnes alarmtelefon og alt det der men jeg tørr ikke å snakke med dem.. Jeg stoler ikke på noen og har egt ingen å snakke med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er viktig at du har noen å snakke med om de vonde tankene og følelsene du sliter med. Du blir utsatt for mobbing, du føler deg alene/ensom og du har selvmordstanker. Dette blir for mye for deg å håndtere helt alene!

Jeg kan ikke gi deg en løsning på dine vansker her over nettet, men jeg kan love deg at dersom du snakker med noen om det du sliter med så vil du få det bedre med deg selv. Når du har vansker med å si ting med ord så kan du jo vise det du har skrevet til den/de du snakker med. 

Jeg forstår det slik at du ikke ønsker å snakke med helsesøster siden helsesøster er en mann. Det jeg tenker du kan gjøre er enten å henvende deg ved nærmeste helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor eller at du snakker med fastlegen din. Vis gjerne den du snakker med ved helsestasjon eller fastlegen din det du skrevet eller skriv litt mer om det du sliter med. Siden du er over 16 år kan du selv ta kontakt med fastlegen din. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Det er gratis for deg med timer hos lege, helsesøster eller psykolog når du er under 18 år. 

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser