Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvordan skjule selvskadingsarr. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år som sliter med selvskading. Jeg går til psykolog og han er klar over dette. Jeg lurte på om det er mulig å få noen tips til hvordan man kan dekke over kuttene. Jeg tåler ikke sminke og kan derfor ikke skjule dem på den måten. Trenger råd ettersom at jeg ikke kan gå med lang genser i gymen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke lett å skule selvskadingsarr uten at du dekker de til med klær (f.eks. langermet genser). Det vanligste er å forsøke å skjule arrene med sminke eller hudkremer. Du skriver her at du ikke tåler sminke, men det kan vel ikke gjelde all sminke? Undersøk om det er noen typer sminke du tåler og bruk disse til å forsøke å skjule arrene. 

Fortsett i behandlingen hos psykologen for den beste måten å unngå at arr vises på er om du slutter å skade deg selv. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser