Hopp til hovedinnholdet

Hva var det som skjedde der? Voldtekt? Pressing?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 20 år og trenger hjelp. For ett år siden var jeg ute på byen med venner. Vi endte opp med å drikke mye, og når klokken var 2 så kom det bort en jente til meg og sa at hvis jeg ble med henne hjem så skulle hun gi meg den beste sexen i mitt liv. Før dette så hadde jeg bare hatt sex med to personer, jeg sa ja. Når vi kom hjem til henne så var jeg så full at jeg veltet et glass i gangen, og når vi kom til sengen og skulle til å ha sex så sa jeg at jeg var for full og at det ikke var vits. da sa hun til meg at vi kunne ha analsex hvis vi hadde vanlig sex først. Etter vi hadde hatt vanlig sex så sa hun at jeg var for stor og at hun ikke ville. Da begynte jeg å si sånn, kom igjen, jeg skal være forsiktig, så sa jeg men du sa jo det. da sa hun ok ,bare vær forsiktig, etter 30 sekund sa hun stopp. og jeg stoppet og gikk hjem. Men det føles ut som jeg presset henne til dette. og jeg husker ikke hvem hun er eller hvordan hun ser ut . Hva var det som skjedde der? voldtekt?, pressing?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.
 
Jeg forstår at du har tenkt mye på det som skjedde, og at det plager deg. 
Man kan si nei til sex selv om man først har sagt at man skal ha det. Hun mente at penisen din var for stor for analsex, og da viste du til at hun tidligere hadde sagt at dere skulle ha det. Hun sa ja, og ba deg være forsiktig. Når hun, like etterpå, sa stopp, stoppet du. 
Hvordan jenta opplevde dette vet vi ikke. I og med at hun samtykket, at hun sa ja, tror jeg ikke dette kommer inn under voldtekt. Om hun opplevde det som press, vet vi ikke. Det som er så bra var at du stoppet med med en gang hun sa stopp. 
I og med at du ikke vet hvem jenta er, får du ikke snakket med henne. Det antar jeg du opplever som problematisk. 
Når man ikke får en avslutning på en slik hendelse, kan det oppleves etisk vanskelig. Kanskje må du lage avslutningen selv, for å bli ferdig med det? Da kan kanskje ALT-metoden være til hjelp; Arbeide med å Akseptere at det skjedde, vite med deg selv at du har Lært av det, og deretter Tilgi deg selv. Det er mye god helbredelse i å tilgi seg selv.
Hvis du fortsetter å tenke på det, at du strever, kan du snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom. Når man snakker med en fagperson, reflekterer, får gode innspill og spørsmål, kan det være en metode for at du skal kunne legge dette bak deg og komme deg videre. 
Det er nok noen som ikke ville tenkt ett øyeblikk over en slik hendelse. Det er gått et helt år, og du tenker på det. Det viser en høy grad av moral og etisk ansvarlighet, og jeg håper du klarer å legge det bak deg. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser