Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen å snakke med, og har null anelse hva jeg skal gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, for noen uker siden mistet jeg alle vennene jeg hadde og jeg får ikke snakket med de eller noe. i går slo kjæresten min opp, og jeg føler meg helt knust. han sier han hater meg og jeg får ikke snakke noe med han. jeg klarer ikke og være alene og begynner alltid og gråte når jeg blir alene. jeg tør ikke snakke med noen i familien om det og jeg har absolutt ingen jeg kan være med eller snakke med dette om. jeg har også fått høre at det ikke finnes noen andre enn de i familien min som liker meg... jeg hadde en uheldig hendelse for noen måneder siden som gjør at jeg ikke stoler på nye folk og klarer da ikke og få meg noen nye venner, jeg har null anelse på hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så leit å høre at du er kommet i en situasjon som gjør at du ikke har noen å dele dine tanker og følelser med.

Det er viktig at du snakker med noen voksne, og ikke gå alene rundt med alle dine tanker.

Anbefaler deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din, helsestasjon for ungdom eller sosiallærer på skolen. De har kunnskap å snakke med ungdom om mange ulike temaer, og kan hjelpe deg videre. Snakke gjerne med andre voksne du stoler på, kanskje en lærer, slektning, nabo eller andre.

Røde Kors har en tjeneste for barn opp til 18 år, som heter Kors på halsen. Den tjenesten inneholder både telefon, chatt og mail. Her kan man spørre om hva som helst. Dette er anonymt og de er pålagt taushetsplikt.

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Ikke vær redd for å snakke med noen, for det vil alltid være godt å snakke med en voksen om hvordan du har det!

Ønsker deg masse lykke til og håper at du fikk hjelp til å gå videre.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser