Hopp til hovedinnholdet

Noen å snakke med

Gutt 14 år
 

Spørsmål

eg har et problem med at eg ikkje har noen å snakke med. i det siste har eg komt i mye problem og hodet mitt er heilt fult. eg har null motivasjon til noe og føler at eg ikkje betyr noe for noen og at ingen bryr seg så har eg rett på sykolog+ kor kan eg få det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du vil snakke med noen når du har det vanskelig og hodet er helt fullt. Det er vanskelig å svare på om du har rett på å få snakke med psykolog. Jeg må vite mer om deg for å svare på det. Det kan også være at en annen fagperson som jobber med psykisk helse kan gi deg bedre støtte og hjelp enn en psykolog.

Ta kontakt med helsesøster eller helsestasjon for ungdom. Eller bestill en time hos fastlegen din. Det kan være en god start. Så kan du avklare med den du snakker med hva som kan være best hjelp for deg videre. Hvis du opplever å ikke bli møtt eller forstått av den du tar kontakt med. Ikke gi deg. Prøv en annen. Se også oversikt over gode hjelpetjenester vedlagt.

Lykke til videre. Håper du får det bedre snart.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser