Hopp til hovedinnholdet

Psykose, må man bruke medisiner hele livet?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Når man har Psykose, Uten Schizophrenia, Uten organiske og Uten rus. Men hører stemmer og ser ting som andre ikke ser og føler at noen spionerer og føler at man ikke lever I virkeligheten. Og går på tabletter Risperidon sandoz 2mg. Har hørt at de som går på tabletter, medisin, må ta det resten av livet, er det sant?? Kan man bli bedre etter 1 år eller 2 år at man ikke trenger å gå på medisin og tabletter?? Eller må de nesten gå på tabletter og medisin resten av livet??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke så lett for oss på ung å svare på spørsmålet ditt uten å vite mer om deg. Psykose er en utrolig vid kategori og er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom.

De fleste har psykotiske episoder som kan henge sammen med andre psykiske problemer som depresjon, angst, sosialt stress, problemer ved fødsel o.s.v. For de fleste vil dette gå over, men det er en risiko for å kunne få plagene tilbake senere i livet. 

Hvordan det er hos deg er veldig vanskelig for oss å si noe om. Det er veldig fint at du spør om dette, og det er utrolig viktig at man vet så mye som mulig om sykdommen sin. Vi anbefaler deg derfor å ta dette opp med den eller de som behandler deg. 

Skriv gjerne ned en liten liste om ting du ønsker å vite mer om, og be om å få en time. Du kan lese litt om det her først, så får du kanskje noen svar og noe du ønsker å få vite mer om. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Ung med kronisk og psykisk sykdom

Jente står alene på et svaberg. (Foto: privat)

Emilie deler sin historie. Historen handler om å utvikle en utmattelse der kroppen sviktet mer og mer samtidig med at det gikk hardt ut over det psykiske. Det utviklet seg over tid. Hun forsto ikke hva som skjedde, men kjente at kreftene sviktet. At andre kom med kommentarer om at hun skulket eller ignorerte sykdommen,var ekstra vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser