Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av livet. Skolen sliter meg ut og jeg føler ikke jeg passer innHva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er skikkelig lei av livet. Går i 9. Klasse nå og har ingen videre plan for livet. Skolen sliter meg ut og jeg føler ikke jeg passer inn på skolen min. Er veldig stille og sjenert, tar lang tid før jeg vender meg til nye folk. De fleste på skolen vil nok se på meg som en raring. Helsigvis har jeg 4 bestevenner. De er de eneste som holder motivasjonen oppe... men uansett så føler jeg meg sliten, anderledes og trist nesten hele tiden. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg syns du er modig som tar kontakt med Kors på halsen for å snakke om hvordan du har det.

Du sier at du er lei av livet. Det er ingen god følelse. Du føler at du ikke passer inn og skolen sliter deg ut. Du fortjener ikke å ha det slik.

Det er godt du har gode venner. De er vennene dine fordi de liker deg og syns du er verdt å være sammen med. Kanskje kan du prøve å snakke litt med en eller flere av dem om hvordan du føler det? Eller så kan det være bedre å snakke med en voksen du stoler på.

Det hjelper å snakke om det. Derfor syns jeg også det er flott at du tar kontakt med oss i Kors på halsen. Du må også gjerne ta kontakt igjen. Vi vil gjerne snakke mer med deg. Vi har åpent på chat, telefon og mail mandager til fredager fra klokka 14-22.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser