Hopp til hovedinnholdet

Har spørsmål angående behandling med Fontex.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt depresjon hele livet, sliter også med angst, har selvskadingsarr over armer og bein og har selvmordstanker. (Har prøvd å ta livet mitt 5 ganger.) psykologen min sa hun aldri hadde møtt en så syk som meg, det er vondt å høre. Er innlagt på sykehus og fått medisiner som heter Fontex. Begynte med dem for snart to uker siden. Har ikke merket noen ting annet enn at jeg har litt løs mage og opplevde noe jeg ikke skjønner. Jeg våknet på natta (noe jeg gjør ofte nå) og hørte at det var noen på rommet. Jeg snudde meg og så en person som gikk ut av rommet. Det er nattevakter her, men døra var lukket og ingen lukket/åpnet døren. Jeg hadde sett lys fra gangen om noen faktisk gikk ut. Jeg har hallusinert før, men det var et år siden. Kan det være Fontex som gjør det? Er det en bivirkning? Hvilke bivirkninger har den og mulig virkning? De som er der vet det, men ikke sagt noe om hva det kan skyldes. Er bare så sliten av livet...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er lite sannsynlig at det du opplever om natten er bivirkninger av Fontex. Men det du opplever av mageproblemer kan være det. Det jeg håper at du gjør er at du snakker med dine behandler om det du opplever om natten og det du lurer på angående Fontex og mulige bivirkninger. Det du skal vite er at det kan ta en tid før at medisinen begynner å virke skikkelig og 2 uker er for liten tid til å si noe om medisinen vil ha en effekt på deg eller ei. Snakk med dine behandlere der du er innlagt og vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser