Hopp til hovedinnholdet

Emosjonelle svingninger

Jente 17 år
 

Spørsmål

Ofte når jeg blir små sliten (kanskje etter skolen) har jeg blitt veldig emosjonell. Det har ført til at jeg har grått over ting som har bekymret meg eller kanskje ikke det en gang. Andre ganger har jeg bare følt meg helt tom og ikke orket gjøre noe, ikke bare fordi jeg ikke har energi. Mens andre ganger igjen er jeg helt fin og i godt humør. Jeg har gått og sjekket et parr ting med helsen og fått vite at jeg har mangel på d-vitamin. Kan dette ha noe med disse utbruddene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss her i ung.no! Du spør om mangel på vitamin D kan gi emosjonelle svingninger slik du beskriver. Nyere forskning tyder på at lave nivåer av vitamin D kan gi redusert energinivå og kanskje senket stemningsleie, men dette er ikke skrevet i stein. Jeg vil derfor ikke kunne uttale meg om din opplevelse av svingende humør kan ha med dette å gjøre. 

Ut fra det du forteller er det vanskelig å si om det du beskriver bare er helt vanlige emosjonelle svingninger som alle opplever i løpet av en dag, eller om det er uttrykk for noe mer. Hvis du selv føler at dette plager deg i en slik grad at det går utover hverdagen din eller du føler at du har mistet kontrollen over følelseslivet ditt, vil jeg råde deg til å snakke med noen om det, feks helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom evt fastlegen din eller andre voksenpersoner du stoler på. 

Håper du fikk et greit svar!

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du å ta vitaminer eller mineraltilskudd?

Vitaminpiller (colourbox.com)

Det reklameres for ulike tilskudd av vitaminer og mineraler på TV, nett, i butikken, helsekostforretninger og apoteket. Trenger du egentlig å ta tilskudd av vitaminer? Og hvordan skal du vite om du trenger det?

Les mer

Sol og sommer - mer glede, D-vitamin og sexlyst...

To som bader (colourbox..com)

Sommerferien lokker, solen varmer og du har fått fylt opp lagrene med D-vitamin. Det gjør gleden større, forelskelsene mer intense og det er en klar sammenheng med å føle seg mer kåt og klar for en ferieflørt...

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser