Hopp til hovedinnholdet

Jeg gråter når folk ikke svarer på meldingene mine

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gråter når folk ikke svarer på meldingene mine. Jeg blir kjempe lei meg og føler de ikke bryr seg om meg. Hvis jeg sier det til dem blir de bare sure og sier jeg ikke tåler noe. Jeg blir trist når folk avbryter meg (som skjer hele tiden) og ikke sier unnskyld. Når jeg har en samtale bare avbryter de meg og de jeg snakker med bryr seg ikke og slutter helt å snakke med meg og se på meg. Jeg er bare en kjedelig person som ingen vil snakke med og jeg blir lei meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Jeg forstår at du har det vondt nå. Du reagerer med tristhet når andre ikke svarer på meldingene dine og når noen avbryter deg. 

Alle mennesker har ønske om, og behov for, å bli sett og anerkjent av andre. Vi trenger å vite at andre setter pris på oss og bryr seg om oss. Hvis vi ikke opplever at andre anerkjenner oss vil det kjennes som at vi ikke er verdt noe og det er vondt. 

Ungdomstiden kan være en vanskelig tid for mange. Det er en tid som er preget av mye følelser og følelser som svinger fort. For noen kan det bli veldig vanskelig å vite hvordan man skal håndtere alle disse følelsene. 

Kanskje er det sånn for deg nå at du er i en periode der du kjenner på mange følelser og er veldig observant på hva andre tenker om deg. Du reagerer kraftig når noen ikke svarer på meldingene dine, og når du spør dem hvorfor så sier de at du ikke tåler noe. Det er bra at du sjekker ut om tankene du har er sanne! Selv om svaret du får kanskje kan være vondt.

Nå når du har det vanskelig er det lett å tenke negativt. Du tenker at du er en kjedelig person. Den tanken kommer av at andre ikke svarer på meldingene dine og at de avbryter deg når du snakker. Du føler at de ikke bryr seg. Det er mulig å endre hvordan du tenker slik at du kan få det bedre! Når du får det bedre vil du kanskje oppdage at det ikke alltid er slik at andre avbryter deg når du snakker. 

Jeg vil anbefale deg at du snakker med helsesøster. Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har erfaring med å snakke med ungdom som strever med negative tanker. Sammen med helsesøster kan du øve deg på å tenke annerledes og finne tanker som gjør at du føler deg bedre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser