Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min dro fra mamma idag

Jente 16 år
 

Spørsmål

Stefaren min dro fra mamma idag. De har vært sammen i snart 13 år, og jeg skjønner ingenting. De har 4 barn sammen, og de har nesten aldri kranglet. Ikke foran oss i hvertfall. De hadde en liten krangel idag, og han snakket om at de hadde ulike interesser. Jeg skjønte ingenting, for de kranglet om noe så lite. Etter ca en time kom han til med så sa han at nå hadde han gått ifra mamma, så gikk han i bilen. Han sa ikke hvor han dro. Mamma er innlåst på badet, å jeg klarer ikke å slutte å gråte. Føler meg teit. Jeg har vel ikke grunn for å bli lei meg, han var jo ikke den ekte faren min engang, men så er jeg så sint på han. Jeg har fotballtrening idag, men har ikke samvittighet for å be mamma kjøre meg, så jeg sa ifra til treneren at jeg slutta. Kommer til å bli så mye styr fremover. aner ikke hvor vi skal bo, og jeg tror også vi får dårlig råd, eller jeg vet vi får det. Bare mamma som tjener penger, og vi er 6 unger. hater dette. skjønner ikke hva han tenker med

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det utfordrende. Jeg skjønner godt at du har det vanskelig nå og ikke forstår helt hva som skjer. Det er veldig lov å kjenne på alle følelser og helt naturlig at du blir lei deg av at stefaren din har dratt. Han har vært en del av din familie og du er nok helt sikkert veldig glad i han,selv om du nå føler deg sint . Det er ingen god følelse å føle på en slik usikkerhet som du opplever nå i forhold til hvordan framtiden blir. Det kan hende moren og stefaren din handlet impulsivt og i affekt og at det resulterte i at stefaren din dro. Mye mulig går de gjennom en krise i forholdet sitt som ikke trenger å bety at allt er ødelagt mellom dem. Men at de har det vanskelig nå .Foreldre kan holde konflikter seg imellom svært skjult for barna og dermed blir det vanskelig for barna å skjønne hva som er galt når det plutselig kommer til overflaten. Mitt råd til deg her og nå er å puste med magen og ikke tenke det verste før du vet mer om dette er slik det blir framover. Jeg synes du skal forsøke å snakke med en du stoler på ( besteforeldre?) , eventuelt moren din etter hvert for å få mer klarhet i hva som skjer. Jeg tror det er svært viktig at du ikke går alene med dette. Akkurat nå er temperaturen høy og mange følelser i sving både hos deg, stefaren og moren din. Gi det litt tid og prøv å snakke sammen. Jeg håper at ting blir bedre. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser