Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke så godt på skolen fordi jeg føler at lærerne ikke liker meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og går i 7. Klasse. Vi har 3 kontaktlærere på trinnet og 3 faglærere. Jeg trives ikke så godt på skolen fordi jeg føler at lærerne ikke liker meg så godt, de er ikke rettferdige i timene og de har alle 3 favoritter hver. Alle deler på en favoritt som heter Tom, han har rømt med familien sin fra Syria til Norge, han bor i fosterhjem og besøker ofte faren sin. Siden Tom har opplevd veldig mye som krig så er det som om lærerne ikke tørr og kjefte på han! Så isteden for å kjefte på han så kjefter de på andre, som regel meg og vennene mine uten at vi har gjort noe galt. Tom begynner alltid og gråte når vi snakker om krig i timen, men når vi er uten lærere til stedet så tuller han med krig,drap,narkotika osv...han er også veldig slem mot meg og mine venner. Min far døde da jeg var 5 og det gjør Tom stadig narr av uten at lærerne bryr seg! Jeg orker snart ikke høre på at Tom slipper unna trøbbel og blir behandlet bra mens jeg veldig dårlig, hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Du skriver om mistrivsel på skolen og om opplevelser av at lærerne favoriserer spesielt en elev. Denne eleven plager deg med blant annet å gjøre narr av alvorlige og triste opplevelser som du har med deg. 

Jeg forstår godt at du blir fortvilet og synes dette er urettferdig. Jeg er enig med deg, det skal ikke være slik på skolen din og det er uheldig dersom lærerne favoriserer og gjør andre til syndebukk. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med foreldrene dine om hva du opplever på skolen. Fortell om konkret eksempler, slik som du gjør her i innlegget til oss. Foreldrene dine kan få til et møte med skolen, eksempelvis lærer og inspektør, og fortelle om de opplevelser du har på skolen og hvordan det påvirker deg. Du kan velge om du vil være med på møtet eller om foreldrene dine skal møte skolen uten deg. Jeg tenker det ville vært fint om du får til å være med, så kan stemmen din virkelig bli hørt. 

Jeg har lagt ved flere artikler som handler om det å bli urettferdig behandlet av lærer og på skolen. Der får du flere tips på hva du kan gjøre. 

Det kan kanskje også være fint for deg å oppsøke helsesøster på skolen din og be om samtaler der. Der kan du også fortelle om hva du opplever, og helsesøster kan snakke med læreren din. Med eller uten deg til stede. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser