Hopp til hovedinnholdet

Kroppen min gjør vondt og jeg har vært syk i 4 uker, hva feiler det meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil snakke om at hele kroppen min gjør vondt altså jeg har ikke noe energi i meg jeg er helt slapp og når jeg så vidt klappet så får jeg vondt altså hvis jeg bare klemme råd den ene fingern min så gjør det vondt og jeg vil vite hvrofor jeg er helt lei av det jeg føler at jeg har en sykdom eller det er noe galt med meg jeg har vært syk i 4 hele uker og blir ikke frisk jeg har hatt forkjølelse og det er helt dritt. Akkuratt nå når jeg skriver bli jeg så sliten og det er det. Før da jeg dro til ss med venner så kunne jeg gått i flere timer nå så klarer jeg ikke å gå i 20 minutt engang jeg bare presser meg selv til å gå men det er så drittt. Jeg bare vet ikke hva som feiler meg og jeg vil vite det forsi at jeg er helt slått av liksom det er ikke den personene jeg er. jeg har snakket med mamma og hun har ringt til legen men vi har ikke fått time ennå og så idet siste har jeg hatt vondt i magen sykt jeg vet ikke hvrofor men ja. Veier 38 og er 150 høy.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er fortvilet om du har vært syk så lenge, har mye vondt og ikke orker å gjøre noen ting. Og jeg forstår at du er utålmodig og lurer på hva som feiler deg. 

Imidlertid er det bra at du har snakket med mamma og at du har fått time hos fastlegen din. Det er nemlig bare en grundig undersøkelse hos legen som kan hjelpe deg til å finne svaret på hva som feiler deg. 

Ellers er det viktig at du prater med mamma om hvordan du føler deg og at du er lei av å være syk. Få litt trøst og oppmuntring når livet føles vanskelig og leit. Aksepter at du er syk og ikke orker like mye som før, det vil nok bli bedre når du får riktig behandling.

Jeg ser du skriver at du er 150 cm. og 38 kg. Det kan tyde på at du nok er litt tynn. Da kan det være lurt å forsøke å gi kroppen mer næring, slik at du får mer energi og blir fortere frisk. Det er mye god medisin i god og riktig mat. 

Du kan også ta en prat med helsesøster på skolen når du føler det grisk nok til det. Sammen kan dere se på hva du kan gjøre for å ta best vare på deg selv i denne viktige tiden da du skal vokse og utvikle deg.

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser