Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer jeg meg til psykolog? Må jeg gå til helsesøster?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kommer jeg meg til psykolog? Må jeg gå til helsesøster?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 17 år!

Takk for spørsmålet ditt. Du lurer på hvordan du kommer deg til psykolog og spør om du må gå via helsesøster.

Du trenger ikke å gå via helsesøster for å komme til psykolog. Faktisk så er det slik at det er psykologer eller leger som henviser til psykologisk behandling. Men mange har kanskje snakket med helsesøster først om det som er vanskelig og helsesøster kan anbefale noen å få videre henvisning til psykolog og kanskje også legge ved et vedlegg om hva hun og den det gjelder har snakket om dersom det er ønskelig.

For å komme til psykolog kan du gjøre et av følgende:

1) Gå til helsestasjon for ungdom. Leger og psykologer der kan henvise videre til BUP dersom det blir vurdert at det er nødvendig.

2) Gå til fastlegen din. Fastlegen kan skrive henvisning til BUP. Du kan søke på helsenorge.no for å finne ut hvem som er fastlegen din eller spørre foreldrene dine dersom du ikke vet. 

3) Det er mulig å ta direkte kontakt med private psykologer der man bor, men dette er ofte dyrt. Dersom du blir henvist via lege/psykolog til BUP er det gratis for deg å få behandling fordi du er under 18 år. Les mer om BUP i artikkelen jeg legger ved til deg.

Lykke til - håper dette var til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser