Hopp til hovedinnholdet

Er redd drømmen skal bli virkelighet

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Er veldig klar over at dere ikke er drømnetydere men jeg lurer veldig på hva jeg skal gjøre. Så jeg ble syk for en dag siden og før jeg sovnet så sendte jeg en snap med «kjenner ikke denne personen» som et utklipp. Jeg sendte den til den jeg liker og alle andre , da jeg sovnet så drømte jeg at alle hadde blokkert meg eller de jeg snakker med mest venniner og gutten. Jeg spurte faren min om jeg kunne få telefonen min på morningen . Jeg fikk den og jeg vet ikke om det var, syner eller noe med det jeg hadde drømt hadde skjedd så jeg ba faren min ta telefonen og begynte å gråte til jeg sovnet også siden jeg var syk . Senere så skjekket jeg telefonen min for å skjekke om det hadde skjedd men det hadde det ikke og jeg lurer bare så fryktelig på hvorfor dette skjedde med meg .for det var som om drømmen fortsatte i ekte liv noe den ikke gjorde. Er bare redd sånt skal skje igjen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange opplever at de husker drømmene ekstra godt når de er syke. Kanskje feber virker inn på drømming? Pubertets-hormoner kan også virke inn på hvor mye man drømmer.

Det er forståelig at det er ubehagelig å tenke på det som skjedde i drømmen. Noen mener at drømmer er viktige og at det er hjernen sin måte å "rydde og ordne litt opp i tankene". Kanskje den drømmen hjelper deg til å unngå å komme i vanskelige situasjoner på sosiale medier? Kanskje drømmen hjelper deg til å forstå hva som er lurt på sosiale medier? Hvordan du kan begrense misforståelser og andre ubehagelige opplevelser på nettet?

Prøv å tenk hva du kan lære av drømmen. Du har kontroll over hva du gjør når du er våken. Du kan også ordne opp med venner og andre hvis det oppstår misforståelser. Det at du drømmer en vanskelig drøm betyr ikke at det kommer skje i virkeligheten. Og hvis det skulle skje noe vanskelig som minner om det som skjedde i drømmen. Hvem kan hjelpe deg da? Det går an å ordne opp i det meste. Vennene dine vet hvem du er og hvordan du er. Jeg vil tro at de ikke bare blokker deg sånn uten videre. Kanskje drømmen betyr at vennene dine betyr mye for deg og at du ikke vil miste kontakten med dem?

Snakk med en voksen hvis dette fortsetter å bekymre deg. Håper dette svaret var litt hjelpsomt. Se også vedlagte artikler.

Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser