Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gjort så mange dumme ting. Jeg er så trist og vil ikke leve lenger.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg trenger hjelpen deres jeg har gjort mange dumme ting i livet mitt som har gjort at jeg er så trist jeg vil ikke leve lenger jeg hater livet mitt jeg skulle ønske at jeg aldri ble født

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Du skriver at du trenger hjelp og har gjort mange dumme ting, som gjør at du er så trist og ikke vil leve lenger. Du hater livet ditt og skulle ønske du aldri ble født. 

Det er trist å lese at du har det så vondt og vanskelig. Jeg blir bekymret for deg! Og jeg tenker at du ikke bør være alene nå når du har det sånn. Jeg vil be deg om å ta kontakt med en voksen som du har rundt deg. Det kan være foreldre, andre i familien som tante, onkel eller eldre søsken eller kusiner/fettere. Du kan også snakke med lærere din eller du kan gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. De er der for deg og vil gjerne lytte til deg, forsøke å forstå og hjelpe deg. 

Dersom du synes det er vanskelig å vite hva du skal si, så kan du også skrive ned noen setninger som du kan vise frem. Det vil kunne hjelpe deg til å starte en god samtale. For de aller fleste ungdommer er det best om de voksne spør, heller enn at en forteller helt selv. Husk på det når du nå skal snakke med en voksen, be om å få spørsmål. Det kan være lettere for deg. 

Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no eller www.soschat.no. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å ta en titt på de. Forhåpentlig så finner du noen gode råd der som du kan ta med deg videre. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Det føles noen ganger som om jeg ikke vil leve mer

Jente fortviler (colourbox.com)

Mange ganger har jeg kuttet meg selv, fordi livet ikke er verdt å leve. Jeg har mange drømmer og det er mye jeg vil oppleve, men det meste av tiden, har jeg bare kjedet meg. Ingenting å gjøre på.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser