Hopp til hovedinnholdet

Jeg pleier å grue meg til veldig masse

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg pleier å grue meg veldig til masse. Jeg blir ofte kvalm, klarer ikke å spise, derfor kan det hende at jeg holder på å besvime. Jeg gruer meg til masse små ting som jeg vet jeg egt ikke trenger å bekymre meg over , og jeg vet at det ikke kommer til å skje noe dødsfarlig. Jeg vet ikke hvordan jeg kan stoppe å stresse og grue meg?? Jeg vet jeg er flink nok og sier til meg selv at jeg er flink nok men det går ikke. Jeg vil prøve å grue meg mindre fordi det ødelegger hverdagen min. Og i tillegg så lurte jeg på om dette er angst??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år! 

Dette hørtes veldig slitsomt ut for deg. Du gruer deg til mange ting og kjenner det veldig på kroppen. 

Du bekymrer deg for mange ting. Slik jeg forstår det så kan det være hva som helst, fra helt ufarlige ting til ting som kan være skummelt. Du greier ikke helt å få deg selv til å tenke annerledes. Det er så ille for deg at du synes det ødelegger hverdagen din. Det er ikke bra. 

Om dette er angst eller ikke kan jeg ikke si. Det må fagpersoner som jobber med psykiske lidelser som må si om du har det. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom som har mange bekymringer og opplever stress. Ved å sette ord på det som er skummelt og vanskelig kan det kjennes lettere for deg. Helsesøster kan også vurdere om du trenger å snakke med andre fagpersoner. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser