Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker gå til psykolog uten at mine foreldre vet det

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har hele oppveksten sletet med mitt forhold til mine foreldre, ettersom de ikke er særlig egnet til å ha barn. Gjennom hele oppveksten har jeg fått inntrykk av at jeg ikke var bra nok, og at jeg burde være perfekt. I senere tid, ungdomsårene har jeg slitt ekstremt psykisk, hatt en spiseforstyrresle og drevet med selvskading. Og først nå innser jeg at jeg mest sannsynlig har veldig sterke "abandonment issues", i tillegg så har jeg i det siste har jeg tenkt ekstremt mye på å gå til psykolog. Men er det noe mulighet for at jeg kan dra til psykolog uten at hverken moren eller faren min finner ut av det? For å holde det faktum at jeg sliter hemmelig for dem, er viktigere enn å få hjelp. Har ikke lyst til å ha noen av dem involver i livet mitt mer enn jeg må. Så er det mulig at jeg kan komme i kontakt med psykolog uten innblanding fra foresatte? Hilsen jente på snart 17

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Det er trist å høre at du har hatt en vanskelig oppvekst der du ikke har følt deg bra nok. Ut ifra hva du forteller kan det være lurt for deg å oppsøke en psykolog slik at du har noen å prate med om det vanskelige du har opplevd/opplever. På lik linje som helsepersonell har også psykologer taushetsplikt. Taushetsplikt gjelder også barn og ungdom. Når man har fylt 16 år kan ikke psykolog eller lege gi informasjon til foreldre uten ditt samtykke. Unntaket for dette er hvis det er en åpenbar fare for deg eller andre. Jeg forslår at du tar kontakt med helsestasjon for ungdom som du kan lese mer om her : _Helsestasjon_for_ungdom.html. Disse har egen psykolog og kan hjelpe deg videre i prosessen. Lykke til. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser