Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke å spise eller være sammen med andre folk.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva som skjer med meg, jeg har sendt inn ting her før mange ganger men det hjelper meg ikke... jeg snakker med helsesøster på skolen og sosial lærer med det hjelper ikke lenger. Jeg har ikke kontroll lenger og jeg får ikke gjort noe for å roe meg ned!!! Jeg trenger hjelp!! Jeg liker ikke å spise, liker ikke være blandt folk og heller ikke være alene... jeg gråter hver gang jeg tenker på mate kler når noen sier jeg må spise jeg får ikke i meg mat, jeg går ned i vekt for hver dag som går. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leitå  høre at du ikke opplever å få hjelp. Du skriver at du ikke klarer å få i deg mat, er redd for å være blandt folk og ikke minst redd for å være alene. Du snakker med helsesøster og sosillærer, men du opplever at det ikke hjelper. 

Hva med å snakke med foreldrene dine om dere kan dra sammen til lege? Det kan hende at BUP(barne og ungdomspsykiatrien) hadde vært et bedre alternativ. Ut fra det du skriver høres det ut som du har fått et anstrengt forhold til mat. Du gråter når du må spise mat og går ned i vekt. Samtidig sliter du med æ være sammen med andre mennesker. Det er tegn på at du bør få mer hjelp enn det du får i dag. 

Snakk med dine foreldre eller med helsesøster på skolen som kan ta konakt med dine foreldre. Det er viktig at du får hjelp med ditt anstrengte forhold til mat og din redsel for å være sammen med andre.

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser