Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjøre det slutt, men kjæresten min har det vanskelig.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vert sammen med kjæresten min i et halvt år nå, men jeg har ikke følelser for han lenger og har tenkt på om jeg skal slå opp. Problemet er at han ikke har det så bra for tiden og han sier jeg er den eneste som gjør ting bra. Hva skal jeg gjøre? Jeg elsker han, men er ikke forelsket i han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er en vanskelig situasjon for deg. Det kan føles vondt å gjøre det slutt med noen når du vet at de vil bli lei seg. Samtidig så er det slik at du ikke er ansvarlig for noen andres lykke, og til syvende å sist så må du gjøre det som føles riktig for deg.

Det kan være vanskelig å gjøre det slutt, men det må ikke bety at du og kjæresten din ikke kan være venner. Du kan jo fremdeles være i livet hans, og være der som en støtte selvom dere ikke er kjærester. Kanskje kan det være vanskelig for noen, men noen klarer også å ha et godt fohold selvom man ikke er kjærester lengre.

Jeg tenker uansett at selvom det er vanskelig så er det eneste riktige å gjøre det slutt dersom det er det du vil. På en måte så er det heller ikke rettferdig ovenfor kjæresten din å være i et forhold med han når du egentlig ikke ønsker det. Noen ganger må man ta litt vanskelige avgjørelser, men det betyr ikke at de ikke er riktige.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser