Hopp til hovedinnholdet

Vil snakke med helsesøster men vet ikke hvordan få dette til.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Før så slei jeg veldig mye med dødsangst og panikkangst. Det er noe av det værste jeg har opplevd å jeg begynner å få det igjen. I tillegg så sliter jeg med depresjon og har det utrolig vanskelig. Jeg blir ofte holdt utenfor av venninnene mine og da jeg er med noen jeg alltid er med i friminuttet så bryr dem seg aldri om hva jeg sier osv. Det er to veninner av meg som alltid skal prøve å roaste meg hele tiden og så sier dem at ingen bryr seg om meg, og jeg er lizzm den vennen som ingen liker og som ingen velger ovenfor noen andre. I tillegg til dere har jeg en storesøster på 20 som sliter med spiseforstyrrelsen som gjør at jeg kanskje må vente på skolen i ca 30 min før henne kan hente meg pga henne. Jeg blir på en måte plaget på skolen, hvor noen gutter i klassen alltid skal blande seg inn i ting og bare si noen stygge ting til meg men det bryr ikke venner seg om. Jar lyst til å snakke men helsesøster, men jeg er en veldig sjenert person og vet ikke hvordan jeg kan snakke med henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er helt enig med deg i at det er lurt av deg å f.eks. snakke med helsesøster på skolen din om det du sliter med sosialt på skolen og det du sliter med av angst. Men du skriver her at du er sjenert og at du ikke vet hvordan du skal klare å snakke med helsesøster om det du sliter med. Det jeg vet vil hjelpe deg er om du enten skriver ned en liten side og viser dette til helsesøster eller at du viser helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Da vil helsesøster forstå hva det er du sliter med og vil kunne hjelpe deg slik at du får det mye bedre med deg selv på sikt.

Ikke gå alene med det du sliter med. Sørg for at helsesøster får vite om det du sliter med slik at du kan få hjelp til å få det bedre med deg selv.

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på.

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser