Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bytte skole

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år. Jeg går i niende kl. Og jeg hadde en venninne av meg som vi sluttet å være venner fordi hun var ikke grei. Vi har hatt det ganske fredelig men hun sa at hun hadde noe mot meg og jeg må gå vekk eller hun skal gjøre noe jeg liker ikke og hun tok en kniv opp og prøvde å knivstikke meg i magen. Jeg vil gjerne bytte skole og skolen er samme kommune. For jeg lov?! jeg er redd på livet mitt. Jeg stakket med de voksne hjemme og tok tak i skolen men jeg føler meg ikke trygg! Vil bare bytte skole til sommer. Trenger svar!! Ganske viktig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Uff det du beskriver er ikke greit. Det er forståelig at du er redd for livet ditt når ei jente har truet med å stikke en kniv i magen din. Håper den jenta blir fulgt opp slik at hun lærer hvordan hun kan oppføre seg uten å virke truende og skremmende.

Rektor og foreldrene dine må være med å bestemme om du kan bytte skole. Prøv å si i fra tydelig til voksne om hva du vil. Hvis du ikke får bytte skole kan du uansett be de voksne si noe om hvordan de kan beskytte deg mot å oppleve noe liknende igjen. Er det aktuelt at den jenta som truet med kniv kan bytte skole? Si i fra om at du ikke er trygg selv om dere har tatt tak i det og snakket om det. 

Kanskje mer forklaring og informasjon kan hjelpe? Eller kanskje dere må gjøre noe annet med skolesituasjonen. Det er fint at du er ærlig med deg selv, og sier i fra om at du ikke er trygg. Sannsynligvis skader hun deg ikke, men det er som du vet vanskelig å gi noen garanti for. Kanskje du ikke blir mindre redd selv om du bytter skole? Kanskje du blir mindre redd med tiden hvis du ikke opplever noe ubehagelig med henne igjen. Det er vanskelig å si. Snakk gjerne med helsesøster eller sosiallærer på skolen om det du tenker på. Noen ganger er det lettere å finne løsninger som hjelper hvis man tenker sammen med noen. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Flytting til nytt fylke - rett til skoleplass?

Jente sitter i et klasserom (colourboxcom)

Har du planer om å flytte i løpet av videregående og gå på skole i et annet fylke enn der du bor nå?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser