Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å få venner, burde jeg gå til psykolog og hvor mye koster det? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente på 16 år som sliter med å få meg venner. jeg går på (Navn på VGS) og har noen venner men ingen nære venner som inviterer meg med på aktiviteter. det har gått fint å være alene til nå. jeg føler at det ikke finnes noen i verden som bryr seg om meg. jeg er redd for å snakke med mamma om det for hun vil bare bli skuffet .burde jeg dra til psykolog? hvis ja, hvor mye koster det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. jente 16 år

Takk for spørsmålet ditt.

Det høres ikke ut som om du har det så bra nå. Du spør om du burde gå til psykolog og det er ikke så lett for meg å svare på siden jeg ikke vet så veldig mye om hvordan du har det nå. Jeg synes uansett at du skal snakke med noen som kan hjelpe deg til å finne ut av dette! Et lurt sted å begynne er at du går til Helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du snakke med helsepersonell som kan hjelpe deg å finne ut om du burde få en henvisning til psykolog. Dersom du heller vil gå til fastlegen din kan du også gjøre det. Der kan du også få henvisning til psykolog. Dersom du får henvisning til psykolog så er det helt gratis for deg siden du er under 18 år. Det er også gratis å gå til Helsestasjon for ungdom som jeg nevnte tidligere. 

Lykke til. Jeg sender deg noen artikler som du kan kikke på! 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Hva gjør DU for å bli kjent med andre?

Mange syns det er vanskelig å få venner eller vite hva de skal prate med andre om. Bruk kommentarfeltet under.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser