Hopp til hovedinnholdet

En bekjent sier han vil ta livet sitt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Det er en gutt i klassen min fra Kuristan, som jeg aldri snakker noe med egt så kjenner han ikke så godt. Men på Instagram legger han ut bilder av masse kontanter han holder, selv om jeg vet han og familien han sin er veldig fattig. I tillegg så er han litt gangsta typen. Han legger også ut masse deprimerende bilder, hvor han snakker om at skal ta selvmord og hater livet sitt. Han får 0 likes, alltid. Han er ganske ekstrovert, men sjenert rundt jentene da så jeg snakker ikke ofte med han. Ikke et alternativ å snakke med han. Snakke med læreren blir litt rart føler jeg, siden jeg ikke vet hvordan jeg skal gå fram. Politi er kanskje litt drastisk.. Hva skal jeg gjøre? Jeg får inntrykket at han faktisk kommer til å gjøre det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år, 

Du beskriver en gutt som fremstår som han strever. Jeg synes du skal snakke med lærer eller helsesøster på skolen i første omgang. Da kan de se disse bildene og vurdere hvem som bør følge opp videre. Det kan tenkes at han trenger hjelp fra barneverntjenesten eller psykisk helsehjelp. Det er fint at du bryr deg!
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser