Hopp til hovedinnholdet

Overvektig hjelp fra lege. Ukomfortabel, trøtt, sliten, hvorfor eksistere  

Jente 16 år
 

Spørsmål

Så jeg har vært overvektig seriøst hele livet. Jeg begynner å bli så sykt lei. Har prøvd hele livet mitt og gå ned i vekt. Fått hjelp av leger og alt. Ingenting hjelper, spiser sunt og trener 3-5 ganger i uka. Dette har gått så langt på selvtilliten min at jeg føler meg ukomfortabel i mange sosiale sammenhenger. Jeg takler ikke å bade eller gå i klær som viser hud, så går i dekkende klær selvom det er sommer. Jeg har fått så dårlig selvbilde at det har blitt slitsomt psykisk og er mer trøtt og sliten enn før. I tilegg føles det bedre om jeg ikke eksisterte, fordi det gjør så vondt. Vers erilst ikke hva jeg skal gjøre lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Ut fra det du skriver tolker jeg at du får hjelp med vekten din. Dette med bakgrunn i at du forteller om lege kontakt.  
Hva med å snakke med helsesøster på skolen du går. Hun kan mye om hva som er normal vekt. 
Sammen kan dere se om du kan finne en måte å akseptere den vekten du har i forhold til høyden din. 
Du kan og kontakte: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Vil du snakke med noen som kan mye om mat og spiseproblemer kan du kontakte:
Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) Informasjons- og krisetelefon, tlf: 22 94 00 10 Spiseforstyrrelser er ikke noe en vokser av seg, men et alvorlig problem som man trenger hjelp til å komme ut av. Når en kontakter IKS treffer du alltid en kvinne som har personlig erfaring med spiseforstyrrelser. Alle som arbeider i IKS har taushetsplikt. Nettside: www.iks.no
Grunnen til at jeg anbefaler denne siden er at når en har slitt med mat lenge så er det ikke uvanlig å utvikler forstyrrelser i forhold til mat.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. 
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser