Hopp til hovedinnholdet

Hun ønsker å gå til psykolog og få ordnet opp i livet sitt.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg Har lyst til å gå til psykolog og fått ordna opp i livet mitt på en god måte nå som jeg er i videre utdanning, men er red for å være ærlig med hasj bruket mitt og er red for å bli påmeldt fordi jeg går i helsefaget. Er dette noe jeg burte være bekymret over ? Har det ganske godt i livet nå men har mange ting i fortiden jeg vil jobbe igjenom som alcholisme i familien og barndomen pluss finne en bedre måte å takle ting på en å bli høy. Er ikke en høy forbruker av weed og har ikke røykt noe di siste ukene på grund av eksamen, men føler at stresset tar tak i meg og trenger profesjonell hjelp som kan råde meg til steg jeg kan gjøre. Håper dere kan hjelpe meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (20)

Det er veldig fint at du ønsker å få orden på livet ditt. Du viser at du har en god forståelse av situasjonen din og vet at man trenger litt ekstra hjelp noen ganger. Hvis du har lyst til å gå til en psykolog, synes jeg at du skal gjøre det.

Det er kjempebra at du ikke har røyket på flere uker. Det viser at du hittil har klart å takle stresset og andre problemer, på andre måter enn rus. Jeg legger ved noen artikler om å takle stress, som jeg håper også kan hjelpe deg.

En psykolog vil ikke anmelde deg (hvis det er det du mener) om hasjbruken fra tidligere. Psykologen vil hjelpe deg så godt han/hun kan slik at du kan få det litt bedre i livet ditt og kan gi deg mange gode måter å takle problemene fra fortiden med. I tillegg har en psykolog mange gode råd for å takle stress.

Det viktigste er at du er ærlig. Det er vanskelig å hjelpe en person som ikke er åpen om det han/hun sliter med.

For å få kontakt med en psykolog kan du henvende deg til fastlegen din eller gå på helsestasjon for ungdom.

Jeg ønsker deg masse lykke til! Og håper du får den hjelpen du ønsker og har behov for. 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Hvordan skal jeg klare å slutte med hasj?

Hasj (colourbox.com)

"Jeg vil, men klarer ikke å slutte med hasj. Jeg tok noen trekk fra en joint da jeg var 12, og så var jeg hekta. Nå er jeg 16 og når jeg ikke får meg noe så får jeg angst".

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser