Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at jeg skal få disse bildene imens jeg onanerer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med tvangstanker, har ikke noen diagnose men alt tyder på at det er tvangstanker. Har snakket med paykiatriske sykepleiere og de mener også det, fordi jeg har symptomene. Jeg har tanker, og bilder og noen ganger impulser, jeg har nesten konstant angst. og tankene kommer tilbake hele tiden selv om jeg ikke vil. De er ofte sånn som «jeg er pedofil» «tenk om jeg er pedofil» og kan få bilder av hvordan jeg tror folk misbruker barn i hodet. Jeg vet at jeg ikke er pedofil, fordi dette var ikke en tanke jeg hadde før jeg så en krimepisode for ca 2 mnd siden. og barn har aldri vært en del av fantasiene jeg har når jeg onanerer osv. men jeg har alltid vært litt redd for at jeg kunne blitt pedofil. Men frykten for at det kan være sant er veldig ubehagelig. skal snakke med noen om dette, men jeg synes nå at det er ubehagelig å onanere, og er alltid redd for at når jeg er kåt så er det pga et barn. nå er jeg så redd for at jeg skal få disse bildene imens jeg onanerer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så bra at du har snakket med psykiatrisk sykepleier og at du skal få hjelp. 
Det kan være sånn at man blir opphengt i noe man ser på tv. Det kan sitte i en en stund. 
Tvangstanker er tanker som kommer om og om igjen og som en ikke klarer å stoppe. De er påtrengende, ubehagelige og ofte "forbudte" i den forstand at innholdet i dem kan være svært ubehagelig. Ofte handler tvangstanker om seksuelle ting eller religiøse ting. Tvangstanker kan komme som tanker, men også som bilder. 
Mens du venter på hjelp kan du fint onanere! Hva du tenker på har ingen noe med. Når du kjenner at du får lyst til å onanere, kan du finne tilbake til de seksuelle fantasiene du hadde før du så den krim episoden. Kjenn at du slapper av og er tilstede i kroppen din. Nyt berøringer og stimuli. Gled deg over kroppen og kjønnet ditt. Du kan også benytte erotiske noveller på lydbok fra for eksempel Storytel. Det kan hjelpe deg å holde fokus på den seksuelle tenningen slik at du får orgasme. Finn en novelle med det du tenner på. Hvis du har det på telefonen med øretelefon, har du hendene fri til å ta på kroppen og kjønnet ditt. 
Nyt kroppen og kjønnet ditt!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tvangslidelser

Vasker hender (colourbox.com)

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger. Det psykiske ubehaget kan være stort.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser