Hopp til hovedinnholdet

Sliter en del psykisk med depresjon. Har kjæreste, forelsket i en annen. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med følelsene mine, sliter en del psykisk med depresjon osv. Jeg har en kjæreste jeg elsker veldig masse men jeg har også følelser for en annen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og hvem jeg vill helst være med. Jeg elsker kjæresten min men greier ikke slutte og tenke på han andre. Og det sliter enda mere på depresjonen min. Vet ikke hva jeg skal gjøre, vet ikke om du kan hjelpe med dette men takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er trist å lese at du sliter med depresjon. Når man i tillegg fascineres eller forelsker seg i en annen enn kjæresten, kan man streve enda mer. 
Du må snakke med noen om hvordan du har det. Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Forklar hvordan de tunge tankene arter seg. Når du får satt navn på følelsene blir det lettere å håndtere dem. Dere kan også sammen gjøre en vurdering av følelsene du har for kjæresten, sammenlignet med den andre du har følelser for. Da vil det bli klarere for deg, både hva kjæresten betyr for deg, hva dere har sammen, hvilke framtidsplaner dere eventuelt har, hva du savner i forholdet og hva du tror den andre personen vil kunne bety for deg. 
Mens du venter på hjelp kan du arbeide med tankene dine. Det er sånn at før man føler noe har man tenkt. Det er på tenkestadiet at du kan endre hva du føler. Hvis man tenker triste, negative tanker får man triste, negative følelser.  Hvis man derimot finner ting som kan kan glede seg til eller glede seg over, positive tanker, får man positive følelser. Det kan ta litt tid før du aktivt klarer å stoppe deg selv fra å tenke negative tanker, men hvis du øver på dette, vil du føle deg bedre.
Snakk med helsesøster! Du kan ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å forklare så mye. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser