Hopp til hovedinnholdet

Sliter etter å ha flyttet fra faren til moren. Redd for å møte gamle kjente

Gutt 15 år
 

Spørsmål

jeg er litt redd for å møte folk jeg har flyttet fra. hver gang jeg går ut så må jeg alltid se rundt meg om pappa eller mine gamle venner er i nærheten. jeg flyttet fra dem til mamma for noen måneder siden. men jeg måtte flytte på grunn av at de trodde jeg ikke hadde det bra hos pappa. han sa i fra at jeg skulle flytte i helgen en fredag. jeg ble sint fordi jeg ikke kunne en gang se vennene mine før jeg flyttet og at det var så plutselig. nå som jeg bor her har jeg ingen venner. og tanken på å møte mine gamle venner skremmer meg. jeg føler meg som en forræder. selv om de bor 2 timer unna med bil så kommer disse tankene. disse tankene stopper aldri. så jeg bare ender opp med å sitte så mye som mulig inne i rommet mitt. jeg går bare ut når jeg skal til skolen og hjem. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er ikke noen forræder! Du flyttet fra din far til din mor for å få det bedre i hverdagen din! Jeg er helt sikker på at dersom du møter dine venner fra der du bodde før så vil du de bli veldig glad for å se deg og være interessert i høre hvordan du har det. 

Det er ikke bra at du sliter med slike tanker du beskriver her og ikke har noen å snakke med. Det jeg håper at du kan gjøre er derfor å snakke med din mor om disse tankene eller at du snakker med helsesøster på skolen der du går. Både din mor og helsesøster vil hjelpe deg å bli mindre redd og engstelig, og hjelpe deg slik at du kan få flere venner og bli mer sosial igjen. 

Du kan gjerne vise din mor/helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Jeg legger ved noen artikler her som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser