Hopp til hovedinnholdet

Vil få bort arr etter selvskading. 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en historie med selvskading som jeg har endelig klart å slutte med , ved hjelp av psykolog. 380 dager uten selvskading :) Men konsekvensene av dette er at jeg har store arr igjen etter det. Jeg har fått flere "keloid" arr på armen hvor jeg kuttet veldig dypt. Speseilt en stor en som er 13 cm lang og 1,5 cm bred. Lurte veldig på siden jeg ikke finner noe på nettet om det. Går det ann å få fjernet disse eller minimere dem eller "bleke" dem, da de er store og rosa/rød. Eller går det ann å behandle dem? Har prøvd sånn arr krem som bleker, men det har ikke hjulpet. Vil gjerne være i stand til å ta av meg t-skjorten nå når det er sommer. Men føler jeg bare kommer til å gjøre folk ukomfortabel. Takk på forhånd for svar ! Håper dere får en kjempefin sommerferie! :) Mvh Fortvilet 19 åring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du har klart å slutte med selvskading! Veldig imponerende at du også har klart dette på egen hånd!

Arr kan fortsatt forsvinne i inntil 1-2 år. Ellers fins det ulike behandlinger. 

En kan f eks prøve med silikon-forbindelser (silikon er et grunnstoff). Dette fins som plaster, krem osv, reseptfritt fra apotek. En må betale det selv, og det kan være litt dyrt. Det hjelper ikke alltid. Så du må selv vurdere om du vil prøve. 

Ellers kan en forsøke med injeksjoner/sprøyter, laser og ulike andre metoder. 

Jeg vil anbefale at du oppsøker fastlegen din og hører hva som kan være aktuelt for deg. Det kan være at fastlegen også kan henvise deg til en hudspesialist esom kan gjøre dette. Men om og hva som kan gjøres, må fastlegen, evt spesialisten avgjøre. Så du bør starte med å gå til fastlegen din. Alt godt og lykke til videre!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser