Hopp til hovedinnholdet

Har fått Herpes og vil ikke leve lenger.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp fått sykdommen herpes type 2 og ser ingen grunn til å leve lenger.. Jeg har nettopp begynt å føle meg bedre etter en sterk depresjon som har vart i 6 år. Gått igjennom så mye tøft i livet, også får jeg dette på toppen av det hele. Hva skal jeg gjøre? føler alle drømmene mine går i vasken, fordi det står herpes skrevet i panna mi. Det er ingen som vil være sammen med en med herpes. Føler meg ekkel og livredd for å måtte nevne dette til senere partnere.. Det er ikke noe sted jeg kan snakke med noen som også har dette? Denne sykdommen har bare gjort at jeg virkelig ikke ser vitsen med å være her mer. Jeg orker ikke all den stigmaen rundt det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det slik og at du ikke ser noen grunn til å leve lenger.

Jeg foreslår først og fremst at du oppsøker noen å snakke med siden du har tanker om at du ikke vil leve lenger. Du kan oppsøke Helsestasjon for ungdom der du bor eller Helsesøster hvis du går på skole. Du kan også kontakte disse hjelpetjenestene.

Noen ganger så kan det hjelpe å få ordentlig og grundig info om hva Herpes er og få vite at de fleste har gode liv med Herpes og at det ikke trenger å påvirke seksualiteten alene eller sammen med andre.

Kjønnsherpes er en svært vanlig sykdom. Ca. en fjerdedel av alle 30-åringer er smittet, men få har hatt symptomer. Det vil si at sjansene for å overføre Herpes er ganske stor også fordi kondom ikke beskytter helt.

Noen får ofte utbrudd mens andre kun et. Å ha herpesviruset i kroppen er ikke farlig. En har heller ikke plikt til å informere nye partnere om at en har herpes. Dette velger en selv.

Du kan lese mer om herpes her.

Håper svaret var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen

Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert