Hopp til hovedinnholdet

Alt virker tungt og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med livet mitt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 17 år gammel jente med utllansk bakgrunn. Alt i livet mitt virker tungt akkurat nå og jeg vêr virkelig ikke hva jeg verken vil eller skal med livet mitt, det er en stor fiasko. Ingen ting går min vei alt fra skole til vanlig liv, jeg er takknemlig for alt jeg har men vet ikke hva jeg skal, er veldig sliten og vil ha en ny start, selv om jeg egt ikke har opplevd livet men jeg er virkelig lei av måten alt har gått med meg nå....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17

Når alt virker tungt og en ikke vet hva en skal gjøre med livet sitt trenger en ofte noen som kan hjelpe å sortere litt. Med dette mener jeg noen å snakke med som sammen med deg kan sortere tanker, følelser og praktiske forhold slik som skole. Å snakke med noen og sammen finne ut av hva tungheten og slitenheten betyr, hva som skal til for å få det mindre tungt og slitsomt og å se nærmere på skole, venner og familie (om noe ikke er som det skal), hjelper ofte. Da kan en etterhvert få klarere tak i hva som gjør at en opplever tilværelsen tung og hva som skal til for å få det bedre, eller som du kaller det "en ny start".

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjonen for ungdom. De er vant med å møte ungdom med mange ulike følelsesmessige, relasjonelle og praktiske vansker. Fortell dem hvordan du har det og at du strever. Spør om råd og hjelp til å finne ut av hva akkurat du trenger for å få det mindre tungt og for å bli mindre sliten. Du kan gjerne vise dem spørsmålet ditt og svaret mitt hvis du synes det kan være en god start på en samtale om vanskene dine. Hvis skole er et av problemene kan også rådgiver på skolen være til god nytte. 

Jeg sender med noen artikler som jeg håper kan være til nytte. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser