Hopp til hovedinnholdet

 guttevenn som ofte gråter, sier han er lei av livet

Annet 16 år
 

Spørsmål

Jeg har en gutte venn som ofte gråter. Jeg kjenner han ikke så godt men det er kjæresten til min bestevenn. Han sier han er lei av livet og at han vil dø og han kutter seg. Jeg vil gjerne hjelpe han med å si hva han skal gjøre fordi han sir at han alltid er trist(utenat da han er med kjæreste). Denne gutten er veldig viktig for meg å vil bli bedre kjent med han men det er vanskelig å være med han fordi at han bor 1 time unna så får bare sedd han 1 gang hver annen uke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Takk for at du skriver til oss.

 Det er trist å se at vennen din ,-som sikkert er  på din alder sier han er lei av livet,-nesten før det har startet på ordentlig.

Det er sikkert noe som er vanskelig som tynger han og som han strever med som gjør at han både kutter seg og har disse tankene. Jeg vil anbefale at du får han til å kontakte helsesøster på skolen og  at han kan snakke med henne om det som er vondt.


Du skal være en god venn som han kan betro seg til og snakke med, men det er for stort ansvar for deg å skulle være hans "behandler". Det vil derfor være fint for deg at noen andre voksne stiller opp for han og kan lytte til hans historie om hvordan han har det og som ogsåeventuelt kan hjelpe han å komme videre i hjelpeapparater for at han skal kunne få hjelp med disse tunge tankene.

Det er ikke uvanlig at unge mennesker strever med din psykiske helse, men det er viktig at det ikke går for lenge uten å få hjelp og derfor er det viktig for han å få hjelp NÅ

Du kan også¨tilby han å være med han til helsesøster, noe som kan gjøre det lettere for han.

Håper han kan få god hjelp og få det bedre etterhvert-

 Jeg legger ved noen artikler det kan være av nytte å lese!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser