Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å endre personlighet eller bare bli en helt annen person?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skulle ønske jeg var mer som søstra mi. Hun er så utadvendt, sosial, populær, morsom og blir elsket av alle. Jeg derimot er hun som enten er usynlig eller ingen liker, sjenert, rolig og som ingen bryr seg om. Jeg har så lyst til å bli en annen person. Er det mulig å endre personlighet helt til en person alle liker eller bare bli en helt annen person. Hvordan?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Det er trist å lese at du føler deg usynlig og tror ingen liker deg eller bryr seg. Jeg forstår at du ikke vil ha det sånn. I tillegg sammenligner du deg selv med søsteren din, som du opplever som en som mestrer livet godt og som har mye av det du selv ønsker deg. Jeg vil tro at du kjenner på lite mestring og får det vondt inni deg når du tenker slik. Du skriver også at du har lyst til å bli en annen person, og spør om det er mulig å endre personlighet - helst til en som alle liker - eller bli en annen person.

Når jeg leser det du har skrevet, så tenker jeg at du har det vondt inni deg og jeg blir opptatt av at du bør lære å like deg selv mer. Det vil være godt for deg å bli bedre venn med deg selv. Kanskje strever du med lav selvfølelse og lav selvtillit på flere områder? Jeg vil tro at du har mange gode kvaliteter som flere rundt deg setter veldig pris på, men som du ikke helt klarer å se selv. Dette bør utforskes nærmere!

Derfor tror jeg det vil være veldig godt for deg å ha noen å snakke med, en som kan utforske og utfordre tankesettet ditt, og som kan gjøre deg til en bedre venn med deg selv! Du kan snakke med helsesøster på skolen din, eller siden det straks er sommerferie så kan du oppsøke Helsestasjon for ungdom og be om støttesamtaler der igjennom sommeren. Det tror jeg vil være veldig bra for deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser